Blogun Amaci

Merhaba Arkadaslar,

Bu blog Ege Universitesi Biyomuhendislik Bolumu'nde okuyan ya da okumak isteyen arkadaslarimizin soru ve sorunlarina yardimci olabilmek, bir paylasim ortami olusturularak deneyimleri gelecegin Biyomuhendisleri'ne aktarabilmek uzere nacizane bir hafiza olusturabilmek amaciyla acilmistir. Yorumlar, sorular vs. herturlu paylasimi dile getirmek bazinda herkese aciktir. Yararli olmasi dilegiyle,

Rukan Genç, Ph.D
Biyomuhendis

Post Doc. UNAM, Bilkent

28 Temmuz 2008 Pazartesi

Universite adayi arkadaslarimiza mezunlardan... (V)

Herkese merhabalar,

Ben sizlerle, bir biyomühendis ne yapar konusundan çok biyomühendislik bölümünde okumak üzerine bir şeyler paylaşmak istiyorum.

Biyomühendislik dendiği zaman biyolojinin işin en önemli kısımlarından biri olduğu zaten akla gelmektedir. Aynı zamanda mühendislik altyapısını da oluşturmaktasınız bu süreçte. Yani bir yandan biyoloji bir yandan da mühendislik eğitimi almaktasınız ve bu ikisini de 4 sene içerisinde öğreniyorsunuz. Dolayısıyla yoğun bir program ve sıkı bir çalışma sizi beklemekte. Bu kısımda başarılı olabilmek için gerçekten bu bölümden zevk almanız önemli. Biyolojiyi çalışırken ezberden çok mantığını anlayarak çalışmanız gerekmekte gerçek başarı için. Çünkü ileride bu bilgileri kullanacaksınız ve ezberlediğiniz bilgilerden öte özümsediğiniz bilgileriniz sizin anlamlı bir şeyler yapmanızı sağlayacak. Bu işin sadece biyoloji kısmı, bir de hiç te hafife alınmayacak mühendislik kısmı bulunmakta. Ama işin zevkli kısmı bu ikisinin bileşiminden oluşmaktadır ve biyomühendislik bu ikisinin birleşimidir. Bu birleşimi de özellikle laboratuarlarda yaptığınız deneylerde ve ileride aldığınız derslerde çok rahat hissedeceksiniz. Biyolojiyi sevmiyorsanız ya da sayısal derslerle aranız iyi değilse çok zorlanacağınızı şimdiden söyleyebilirim.

E.Burak ERKAL

Hiç yorum yok: