Blogun Amaci

Merhaba Arkadaslar,

Bu blog Ege Universitesi Biyomuhendislik Bolumu'nde okuyan ya da okumak isteyen arkadaslarimizin soru ve sorunlarina yardimci olabilmek, bir paylasim ortami olusturularak deneyimleri gelecegin Biyomuhendisleri'ne aktarabilmek uzere nacizane bir hafiza olusturabilmek amaciyla acilmistir. Yorumlar, sorular vs. herturlu paylasimi dile getirmek bazinda herkese aciktir. Yararli olmasi dilegiyle,

Rukan Genç, Ph.D
Biyomuhendis

Post Doc. UNAM, Bilkent

28 Mayıs 2008 Çarşamba

Ispanya'da Doktora veya Master Yapmak isteyenler




Merhaba Arkadaslar,

Ispanya'nin Katalunya Bolgesin'deki Kucuk bir sehir olan Tarragona'daki yerleskesiyle Rovira y Virgili Universitesi, kimya ve ilac sanayinin kalbini olusturan bir bolgede yine bu alanda genis calsimalara sahiptir. Doktora ve Master programlari suan itibari ile acilmis olup, son basvuru tarihi 30 Haziran olarak belirlenmistir. Daha once de belirttigim gibi universitede burs olanagi cok genistir. Bunun yaninda Uluslararasi bir universite niteligi tasimasindan dolayi dersler Inglizcedir ve bu da Ispanyolca'yi henuz bilmeyen ve bu nedenle kaygilari olanlarin icini rahatlatacak bir kolayliktir.


Burslar:

Universite master ve doktora bursu
Katalan Devlet Bursu
Ispanya Devlet Bursu
Proje burslari

Universitenin burslarina basvurmak icin gereken bilgiyi Núria Juanpere alabilirsiniz.

Devlet Burslarina basvurabilmek icinse oncelikle bir doktora ya da mastera kabul edilmis, kaydinizin yapilmis olmasi gerekmektedir. Bu burslar universiteden cok sectiginiz hocanin inisifiyati ve Ispanya'daki akademik puanina gore belirlenmektedir.

Gerek devlet gerekse Proje burslari icin Núria Juanpere 'den gerekli bilgiyi alabilceginiz gibi, benim tavsiyem oncelikle Arastirma Gruplarinin sayfalarini gezip ilgi alaninizda calisan kimse var mi diye bakarak, proje aciksa direk proje sorumlusuyla yazismaniz, eger proje acigi yoksa fakat calismayi begendiyseniz de yine konunun sorumlusuyla gorusup burs secenekleri hakkinda bilgi istemeniz.

Daha genis bilgiye ulasabilmek icin lutfen universitenin hazirladigi posteri inceleyiniz.

NOT: Basvurular 30 Haziran'a kadar Universite'nin resmi sitesindeki form doldurarak elektronik yolla yapilabilmektedir.

1 yorum:

Rükan Genç dedi ki...

Bazi arkadaslardan bilgilerin ispanyolca olmasi uzerine bir soru geldi. Ne yazik ki Katalanca:))) Fakat link verdigim posterlerde tum bilgiler ingilizce var...Kolayliklar